Je site goed leesbaar maken voor de Google Search Resulaten

door | sep 18, 2019

Je website vindbaar maken voor Google en ook nog eens een goede positie in de zoekresultaten veroveren is belangrijk voor elke organisatie. Er komt een hoop bij kijken waar je aan moet denken. Andere sites moeten jouw site waardevol vinden, op social media moeten ze over je (site) praten, Google moet begrijpen wat er op je site staat, je moet er voor zorgen dat je lokaal goed vindbaar bent, etcetera, etcetera. Er zijn duizenden bedrijven en duizenden specialisten die zeggen dat ze precies weten wat je moet doen. De grap is dat niemand het precies weet. Google bepaalt het, Google is de baas op internet. Of je het nu leuk vindt of niet. Als Google jouw site niet in de zoekresultaten toont heb je gewoonweg minder bezoekers. Soms vraag ik me wel eens af of Google zelf nog wel weet waar ze de zoekresultaten op baseren. Feit is ook dat Google steeds meer advertenties op de zoekresultatenpagina’s zet. Dat is immers waar ze onder meer hun geld mee verdienen.

Wat we in ieder geval allemaal zeker weten is dat je er voor moet zorgen dat de Google Indexering weet en begrijpt wat er op je site staat. Waar je over praat, wat je levert, wat je wil vertellen. Alleen dan kunnen ze jouw site in de resultaten tonen als iemand naar de informatie zoekt die jij biedt.

Tips om je webpagina goed te laten indexeren door Google

In dit artikel geven we je een checklist waar we adviseren dat je site aan moet voldoen om dit in ieder geval goed voor elkaar te hebben. Onder aan de blog kan je registreren om de checklist als PDF te ontvangen. Handig om bij de hand te hebben als je met je site bezig bent!

Regel 1!

Hoe eerder je belangrijkste zoekwoord voorkomt, hoe belangrijker Google deze vindt. Zorg er altijd voor dat je tekst leesbaar blijft. Uiteindelijk schrijf je voor de lezer en niet voor Google. De beste oplossing is eerst je tekst schrijven en daarna pas aanpassen naar SEO

Plaats zoekwoord in je URL

Zorg dat het belangrijkste woord waar je klanten je op zoeken in de url van de betreffende pagina die je optimaliseert staat. Let op dat je je url niet te lang maakt. Voorbeeld voor een belangrijk zoekwoord voor Ambasco: www.ambasco.nl/webdesign

Plaats het woord waarop je gevonden wil worden in de title tag.

De title tag is het eerste dat Google ziet. De title tag is wat je ziet in de browser in het tabblad. Ga maar eens met je muis over het tabblad en je ziet vanzelf de title tag. Voorbeeld: webdesign is één van de diensten van Ambasco.

title tag webdesign seo

Zorg er voor dat je zoekwoord in de meta description staat

De meta description is de korte tekst die je terugziet in de Google resultaten. Je zoekwoord moet hier in staan. Het liefst als eerste woord. Hou rekening met Google, maar let op dat je de tekst schrijft om de lezer te overtuigen door te klikken!

Meta description seo web design

Zoekwoord staat in je koptekst (h1)

Je plaatst maximaal één H1 koptekst op je pagina. Deze staat uiteraard zo veel mogelijk bovenaan de pagina. Het zoekwoord komt voor in deze kopregel. Zie het als een word document waarin je een Hoofstuk hebt met meerdere paragrafen in dat hoofdstuk. De titel van je hoofdstuk is het belangrijkst. Daar gaat het hoofdstuk over. Het is verwarrend als je meerdere hoofdstuktitels in een hoofdstuk hebt. Je content manager als bv wordpress helpt je te bepalen wat een H1, H2, H3 is.

Zoekwoord staat in de eerste zin of eerste alinea van je tekst

Voorkom dat je het zoekwoord te vaak plaatst, maar zorg er voor dat het zoekwoord in ieder geval één keer in het begin van je eerste zin of eerste alinea voorkomt

Zoekwoord in overige tussenkoppen

Het is goed om het zoekwoord nog een paar keer in je overige tussenkoppen te plaatsen. In je H2 en H3 kopregels. Verdeel het goed en gebruik eventueel alternatieven.

Gebruik synoniemen van je zoekwoord

Gebruik synoniemen van je zoekwoord en verdeel deze over je tekst. Voor Webdesign zouden we bv Ontwerp website kunnen gebruiken. Google is slim genoeg om dat te herkennen.

Voorkom zoekwoord spamming

Je tekst schrijf je voor de lezer. Om de lezer te overtuigen. Als je daar 100x je zoekwoord in vermeld wordt dit onleesbaar. Google kijkt er net zo naar. Te veel is te veel en wordt ‘bestraft’ met een lagere positie!

Wil je deze checklist plus nog een aantal bonustips?

Vul dan onderstaand formulier in en je krijgt direct de mogelijkheid de lijst met daarbij nog een aantal bonustips als pdf te downloaden. Ideaal om even uit te printen en naast je te leggen als je met je site bezig bent.

Download de checklist

14 + 8 =

Wat kan Ambasco voor je betekenen?

Onze specialisten weten alles van het ontwerpen en ontwikkelen van goed vindbare websites. We werken vooral met WordPress en maken hier de mooiste sites mee die 100% op maat gemaakt zijn voor jouw organisatie. Geen eenheidsworst. Maar sites die optimaal werken voor Google, die renderen en die ook nog eens mooi zijn en bij jouw bedrijf passen. Hoe we dat doen? Laten we daar eens over praten of laat je inspireren op werkpagina!

Subscribe

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Ambasco:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.