Een pakkend en onderscheidend design versterkt uw merk

Het ontwerpen van een verpakking

Een nieuwe verpakking nodig

Ambasco denkt graag met u mee. We hebben veel ervaring in het ontwikkelen van een verpakking. Het ontwerpen van een verpakking vergt een andere aanpak als het ontwerpen van bv een ‘ platte’ brochure of een logo. We moeten immers rekening houden met het driedimensionale aspect. Bij voeding of medicijnen moeten we daarnaast ook rekening houden met wettelijke eisen zoals een voedingstabel. Omdat we al veel verpakkingen hebben ontwikkeld zijn we dit gewend.

Onze aanpak is persoonlijk en in directe samenwerking met de klant.

We nemen u mee in de ontwikkeling van A tot Z. Waarom? Omdat alleen u precies weet wat wel en niet mag/moet/kan. Maar let op. We verrassen u wel! Kortom, we ontwikkelen een verpakking vanuit uw doelgroep, rekening houdend met uw wensen, wettelijke eisen en uiteraard logistieke eisen. Een nieuwe verpakking moet immers behalve commercieel succesvol ook praktisch en kostenbeperkend zijn. Een zeer mooie verpakking waarvan er bv in plaats van 100 nog maar 50 in een grootverpakking passen kan wellicht well 10% meer verkopen realiseren, maar als de logistieke kosten met 30% omhoog gaan dan heb je wellicht meer verloren als gewonnen.

Een verpakking ontwerpen vraagt veel persoonlijk contact.

Over het algemeen starten we met een eerste brainstormsessie. Praten over wat wel en niet kan. Wat de wensen zijn. Waarom er een nieuwe verpakking moet komen, etc.. Vervolgens kijken we graag in de praktijk. Zowel in bv winkels als bij het productieproces en in het bedrijf. Niets is zo verfrissend als kijken naar de praktijk. We halen onze creativiteit overal vandaan.

Soms kan een eenvoudige kist in een productiehal ons ineens een idee voor een geweldig ontwerp geven. Oude foto’s uit het archief zijn ook altijd goed. Graag duiken we samen met u in het verleden. We willen uw organisatie voelen, ruiken en ervaren. Vervolgens gaan we aan de slag. Vaak komen onze creatievelingen met diverse ontwerpen. Deze worden gepresenteerd. Soms gewoon in beeld, soms al uitgewerkt als mockup. Samen met u kiezen we een ontwerp of combineren we meerdere ontwerpen. We gaan daar verder mee en langzaamaan vormt zich een definitief ontwerp. Wij doen dit continue samen met u, zodat zich een resultaat vormt waar iedereen achter staat.

Contactformulier Ambasco